maandag 22 januari 2018

Duizendblad

De soortaanduiding millefolium verwijst naar het dubbel veerdelige bla waardoor . Bent u hier via een pagina in. Sinds de prehistorie wordt duizendblad gebruikt voor voedsel en als medicijn. Lees er meer over in dit artikel.


De bladeren van duizendblad zijn fijn vertakt, zodat ze uit duizend deelblaadjes lijken te bestaan. Achillea is genoemd naar Achilles, de krijgsheld van Troje.

De witte, soms ietwat rozige bloemen verschijnen van mei tot . Het blad is heel fijn verdeel vandaar de naam . Zelfs in droge, arme grond. De bloeiende toppen van het duizendblad worden gebruikt. De plant groeit in Europa, Noord Amerika en Azië.


Sommige soorten zijn als tuinplanten . Ook werkt het perfect tegen verkoudheid en griep. Gewoon duizendblad is een overblijvende (vaste) drachtplant die in de periode van juni - oktober bloeit.

Plantensoort: vaste plant. In Europa is hij inheems en heeft hij een lange . Zijn moeder gebruikte Duizendblad toen hij in de . Duizendblad is een kruid dat in Europa algemeen in het wild voorkomt - in grasland en op akkers, langs wegkanten en op . De nederlandse naam is Duizendblad , familie van de Asteraceae. De bloemkleur is abrikoos en de bloeitijd is van ca.


De Latijnse naam van deze plant zou afgeleid zijn van de Griekse held Achilles die in de Trojaanse oorlog het duizendblad gebruikte om de wonden . Het gewoon duizendblad is bij ons overal in graslan langs wegen en op ruigten te vinden. Het meest staat deze plant op lichte, minerale, tamelijk humusarme, . Duizendblad : heilzame werking van mooie bloesem en gevederd blad van deze geordende en taaie vitale woekeraar. Duizendblad staat op zonnig tot half beschaduw droog tot vochtig, matig voedselrijk tot voedselrijk, matig stikstofrijk, grazig, vrij humusarm, zwak zuur tot . Nederlandse Naam, Duizendblad (Gewoon). Frans: achillée millefeuille. Het gewone duizendblad komt voor in het wild van de gematigde zones in Europa, een duizendbladkompres helpt bij pijnlijke buikkrampen en obstipatie.


Duizendblad zijn lage tot hoge vaste planten voor een zonnige standplaats op normale tot arme grond. Aan het Duizendblad vonden de huidige bewoners wat ze zochten: knusheid en privacy. Dit huis voelde meteen goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts