maandag 29 januari 2018

Groenten in pot kweken

Je kunt bijna alle groenten in potten kweken , maar sommige zijn er wel héél geschikt voor. Vertical Veg zet de top voor je op een rijtje. Er zullen groenten zijn die je daardoor de moeite vindt om in potten te telen maar.


Terras of stadstuin en toch verse groenten en kruiden telen en oogsten? Ook in potten kan er een leuke en lekkere moestuin worden aangelegd.

Zelf groenten telen in potten. Niet iederen beschikt over een grote tuin. Gelukkig groeien de meeste groenten ook goed in potten. Verse groenten kweken in potten.


Moet je ze eerst binnen voorzaaien of kan het meteen buiten? Welke soorten zijn geschikt . Kweek je groenten in een pot !

Courgettes, erwten, bieten en nog veel meer kun je gewoon in een pot kweken. Wie groente wil kweken en een kleine tuin heeft of alleen een terras, moet slim zijn. Heb je een beetje groene vingers, dan is tuinieren in potten allicht wat voor jou. Waarom groenten kweken in potten ? Groenten in potten (Foto: Stefan Jacobs). Ik wil graag meer groenten op mijn balkonnetjes kweken , maar ben nu vooral op zoek naar makkelijke groenten die het ook goed in potten.


Nog belangrijker: hoe hoog of hoe breed zijn de potten. Worteltjes en aardappels moeten een hoge diepe pot. Sla en radijsjes (en zo) kunnen . Op het terras of het balkon, met potten en bakken kun je alle kanten op. Heel wat groenten kunnen in pot geteeld worden. Toch zijn er een paar waar je makkelijker kan mee werken en die op een kleine . In de sta of op een terras of klein balkonnetje zul je met tuinieren de dingen net iets anders moeten aanpakken.


Elke plant wordt dan namelijk in een pot of bak . Bladgroenten doen het ongelooflijk goed in een pot : sla, veldsla, spinazie. Maar ook tomaten, pepers en aubergines, bolgewassen zoals .

Maar net als in een moestuin groeien een heleboel groenten ondergronds. Potten lenen zich dus uitstekend voor het kweken van wortelen en knollen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts