woensdag 31 januari 2018

Plant stekken

In de gratis online kamerplanten encyclopedie van 123kamerplanten lees je alles. Grote bladeren of juist hele fijne sprietjes, vetplanten en exotische planten. En hoe tof is het om deze planten zelf te stekken ? Want geloof ons, stekken is veel . Planten kunnen op veel manieren vermeerderd worden.

Een van deze manieren is het stekken van planten. Dat is niet alleen handig, maar ook nog een super . Zelf planten stekken lijkt ingewikkel maar is het niet. Pak een scherp mes, lege flesjes, een schaar en begin! Dan kan je dit meestal zonder veel moeite zelf doen. Wil je jouw bestaande planten vermeerderen?


Afhankelijk van het soort plant moet je een bladstek, . Het is erg handig wanneer je de planten snel kunt vermeerderen.

De manier om dit te doen is het stekken van planten. Stekleveranciers knippen de stekken van moerplanten, dit zijn grote planten met veel goede eigenschappen. Van een moerplant wordt ongeveer drie maanden . Wij gaan je precies uitleggen hoe je dit makkelijk aanpakt! In dit artikel vind je een uitleg over . Zelf stekken is eigenlijk nog veel leuker. Begin met een gezonde, makkelijke plant.


Zo eentje die heel makkelijk is in het onderhou die zowel . De pannenkoekplant (Pilea Peperomioides) is een plant die je makkelijk kunt vermeerderen. In deze DIY handige tips voor het stekken van . En je weet zeker dat de nieuwe plant dan een identieke kopie is van de. Voor het stekken van andere verhoute planten , zoals rozemarijn of . Beide stek je op een andere manier.


De stekjes die uit de grond . Een Chlorophytum kan stekjes geven. Leuk voor de sier aan de plant , maar je kunt er ook nieuwe plantjes van maken!

Bij planten spreekt men graag over klonen terwijl men stekken bedoelt. Maar omdat de plant zoveel .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts