vrijdag 19 januari 2018

Grote vlinder

De rupsen eten grote hoeveelheden bladeren van verscheidene soorten planten. De volwassen vlinder heeft geen ontwikkelde monddelen en neemt geen . De rupsen van de meeste vlinders voeden zich met planten en sommige soorten kunnen daarbij grote schade . De snelheid waar vlindersoorten mee kunnen vliegen varieert nogal. Oranje vlinders herkennen.


De vlinder is een insect met grote vleugels.

Er bestaan heel veel verschillende soorten, vlinders zijn misschien wel de bekendste insecten. Groot koolwitje – Pieris brassicae . De apollovlinder is een grote vlinder die behoort tot de pages. Hij heeft overwegend witte vleugels met kenmerkende rode vlekken.


Distelvlinders zijn grote vlinders en met hun oranje-zwarte tekening erg opvallend. Ieder voorjaar trekken ze uit Afrika naar het Noorden. De plant wordt gemakkelijk een meter hoog en heeft prachtige grote roze bloemen in de zomer:.


Een vrij grote vlinder met een vleugelspanwijdte van 5-centimeter. Vlinders vinden hem geweldig.

In de lage landen komen er twee generaties per jaar voor. De waardplant voor de rupsen is. In de tuin vallen vlinders op door hun opvallende kleuren en relatief grote vleugels. De kolibrievlinder dankt zijn naam aan de kolibrie, het kleine vogeltje uit Zuid- Amerika. Leuk op de kinderkamer, bijvoorbeeld op de wan maar ook leuk op meubels.


In de eerste week van maart werd in het Kempen~Broek een grote vos gezien. De grote vos is een zeldzame vlinder in Nederland. Veel soorten zijn specialistisch, maar ook een groot deel zijn wel goed te identificeren.


Koop of Verkoop vlinders op Marktplaats. Grote en kleine vlinder met doos alleen biede op marktpaats. Een ontmoeting met de grote ijsvogelvlinder behoort tot die belevenissen die je nooit meer vergeet.


De Walplus decoratie sticker is het beste alternatief voor de traditionele behang decoratie. Buiten het reservaat komen grote vuurvlinders sporadisch voor in enkele. Men had de eisen die deze vlinder aan het milieu stelt kennelijk onderschat.


Teken deze op een groot vel papier (je kunt hem eventueel ook uitvergroten met het kopieerapparaat). De kinderen gaan aan een grote tafel . Terwijl we instapten in ons busje, zag ik een grote , donker gekleurde vlinder vanuit een boomtop naar beneden zeilen richting bosrand. Vrij vliegend bekoort hij ons met zijn schitterende verschijning.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts