maandag 8 januari 2018

Kippen voeding

Ook is er speciaal legvoer voor kippen of onderhoudsvoer. Voor kuikens bestaat apart voer, zie voeding van kuikens. Alles moet dus uit de voeding komen. Omdat ten opzichte van hun hoge behoefte de voedselopnamecapaciteit van groeiende kippen vooral in de eerste zes . Waaruit bestaat een goede kippen voeding ?

Keukenresten en samengesteld voer, overzicht van wat je legkippen wel en niet mogen eten. Ook keukenafval kan, maar kippen mogen niet . Het basisvoer voor kippen is een volledige voeding en verkrijgbaar als korrel, meel of mix. Goede voeding is belangrijk voor je kippen. Daarmee hou je ze fit en gezond. Kies je voor legmeel of voor legkorrel?


Eko kip legmeel, Eko kip legkorrel, Eko kip graan en Eko kip gebroken mais. De juiste voeding voor gezonde kippen.

Bio-Ron graan voor kippen . Wat is eigenlijk het ideale kippenvoer ? Want tenslotte zijn kippen van naturen toch alleseters ? Etenstijd - wat is het beste voer voor uw kippen ! Ik voer het liefste legkorrel aangezien kippen altijd morsen en dan korrels gewoon opeten, terwijl meel meestal vertrapt wordt en een vieze brij op de voerplaats . Er is een hoop losse informatie te vinden over de voeding maar ik kan nergens een overzicht vinden? Behalve keukenafval en legmeel, korrels of granen zullen de kippen ook. Kuikens hebben andere voeding nodig dan volwassen kippen.


Voer voor jonge kippen heeft een fijnere structuur en bevat meer eiwitten. Strartkruimel of meel is. Voer een kip goed met voedsel dat is samengesteld voor een bepaald doel, in de juiste hoeveelheid en op regelmatige tijdstippen, en ze . Er zijn vele merken kippenvoer die een compleet programma aanbod hebben voor wat betreft kippenvoer.


Het programma loopt dan vanaf speciaal voer voor . Vanaf de leeftijd van weken bereiden kippen zich voor op de eerste leg. Een voeding die bestaat uit legkorrels of -meel is dan een logische . De voeding die we onze kippen dagelijks verstrekken, dient bij jonge dieren voor de groei en de ontwikkeling van het dier en voor volwassen dieren voor de .

Geef je kippen gezonde voeding. Maar dat wil niet zeggen dat je ze zomaar al je keukenafval mag geven. Kippen zijn geen kieskeurige eters. Geschikt kippenvoer heeft een invloed op de.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts