woensdag 7 juni 2017

Rijst vezels

In witte rijst zitten meer vezels dan in biologische zilvervliesrijst. Althans, volgens sommige verpakkingen. Wij hebben even op een rijtje gezet . Het vliesje rondom de rijstkorrels bevat namelijk relatief veel vezels en andere voedingsstoffen. Door voor witte rijst te kiezen, loop je deze .

Zilvervliesrijst bevat veel meer vezels dan witte rijst. Verder raken er nog voedingsvezels en een kleine hoeveelheid vetzuren verloren bij . De Keuringsdienst doet weer een vreemde ontdekking in haar boodschappenmandje. Witte rijst die meer vezels bevat dan zilvervliesrijst. Lassie Toverrijst kondigt gram vezels aan in 1gram ongekookte rijst (1).


Hoe maak je een keuze tussen al die verschillende soorten rijst en wat is nu eigenlijk. De witte rijstkorrel bevat helemaal geen vezels meer welke zo belangrijk zijn voor een goed spijsverteringsproces. Rijst is rijk aan gezonde voedingsstoffen zoals vezels.

Ook bevat witte rijst. Dat vliesje rondom de rijst bevat relatief veel vezels , magnesium en andere voedingsstoffen. Voedingsstoffen die witte rijst dus mist. Hierdoor krijg je meer vezels binnen en krijg je gelijk een meer verzadigd gevoel! Vast wel gemerkt, van witte rijst kun je zo 2gram op, maar van de zilvervlies . Weinig tijd voor de avondmaaltijd?


We grijpen al snel naar een portie kant-en- klare saus, wat rijst en stukjes kip. Heel lekker natuurlijk, maar tegelijkertijd niet zo . Bruine rijst is niet per se gezonder dan witte rijst. Vooral anders: de smaak van bruine rijst is steviger dan die van witte en eerder nootachtig. En als er rijst wordt gegeten, is zilvervliesrijst geen favoriet. Witte graanproducten zoals wit broo witte rijst en witte pasta bevatten veel minder vezels dan volkoren producten.


Toverrijst Extra combineert de lekkere smaak van toverrijst met het goede van zilvervliesrijst: de grote droge witte korrel met extra vezels. Hierdoor is het voedzaam en rijk aan vezels en antioxidanten. Om witte rijst te krijgen, wordt het vliesje van de zilvervliesrijst gehaald. Wanneer dit gebeurt, verlies je het meeste van de gezonde vezels – die juist helpen bij .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts