maandag 5 juni 2017

Nederlandse slangen

De slangen in het Nederlandse taalgebied zijn een groep van ongeveer soorten slangen die voorkomen in Suriname, de Nederlandse Antillen, Nederland. Maar liefst drie soorten slangen komen er in Nederland voor, waarvan er een zelfs giftig is. In Nederland en België zijn maar drie soorten slangen inheems.


De gladde slang , de adder en de ringslang. De ringslang en gladde slang zijn .

Gelukkig leven we in Nederland , toch? Fout, want ook in Nederland komen slangen voor. Hier zijn de drie meest voorkomende slangen in ons land.


Bij de Nederlandse fauna denk je al snel aan dieren als eekhoorns, egels, wilde zwijnen en herten. Maar wist je dat er ook drie soorten slangen in Nederland. Slangen in Nederland , ze zijn er echt!


Maar de laatste tijd krijgt Serpo, een reptielencentrum in Rijswijk, veel meer meldingen van gespotte . Minder mensen weten dat de drie in Nederland voorkomende slangen niet gelijktijdig hun slaapje uit hebben.

Het ontwaken uit de winterslaap . Boswachter Hanne bezoekt vandaag weer een parel van een plekje: het Mantingerveld. Sommige slangen boezemen angst in: ze wurgen of vergiftigen hun prooi. Toch wordt datzelfde gif ook. De huid is bedekt met schubben en ze leggen eieren. Met de slangen in Nederland gaat het lang niet altijd naar behoren ,onze enige gifslang de adder gaat royaal achteruit op diverse gebieden . De Nederlandse slangen in de jaren tachtig.


Analyse van waarnemingen en beschrijving van landelij ke verspreidingspatronen. Ze zijn niet giftig en niet . Gladde slangen leven vooral van jonge nestmuizen en hagedissen. Alhoewel de Nederlandse winters niet extreem streng kunnen worden.


De soort wordt zelden langer dan cm. De kans dat je in Nederland in het wild een slang tegenkomt, is héél klein. De meeste gevaarlijke slangen schuilen in de Australische bush, maar ook in . Door een slang gebeten worden in Nederland , is alleen mogelijk als je een adder treft.


Andere slangen zijn ofwel te klein om ons schade te berokkenen, ofwel . Hij komt verspreid voor in een aantal gebieden in het Oosten en Zuiden van Nederland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts