donderdag 29 maart 2018

Acer palmatum snoeien

Japanse esdoorn snoeit u indien nodig in juli-augustus. Acer palmatum Bloodgoo Acer p. KAN haast niet in de weg staan, want zo mooi. Het snoeien van esdoorns is zeer eenvoudig.


Wel moeten er een aantal eenvoudige regels in acht worden genomen. Lichte vormsnoei kan het beste hartje . Nu wou ik hem in het najaar gaan snoeien maar aan het kaartje staat dat. Zorg dat al je hagen een eerste keer gesnoeid zijn voor de langste dag (juni) en snoei. Verlangen weinig of geen snoei , meestal wordt een verkeerd staande tak weggehaald. Zo weinig mogelijk snoeien.


Je hoeft de struik nauwelijks te snoeien. Snoei enkel de dode takken weg. Bedraden kan het beste gebeuren na de bladsnoei.


Acers zijn snelle groeiers en snoeien is daarom geen overvloedige luxe omdat niet alle takken bruikbaar zijn in de ontwikkeling van een boom. Deze takken moet u geheel weg snoeien (met vlaksnede). Kiest u ervoor om toch te snoeien , doe dit dan niet van februari tot juni, dit vanwege de . Het doel dat bonsailiefhebbers bij het kweken van acers nastreven is het.


In het voorjaar passen we de vormsnoei toe, d. Men snoeit de esdoorn bij voorkeur niet, maar indien nodig zeker niet van februari . Wilt u toch snoeien dan dient dit in . Indien je toch wilt snoeien , doe dit dan niet in het voorjaar in verband met sapstromen. Bekijk alle reacties via groeninfo. Het kan ook in de herfst, maar snoei dan minder wortels. Esdoorn (Acer) bloeden – snoei na langste dag.


Om de boom compact te houden kun je deze boom snoeien. In de winter verliest de esdoorn zijn blad en mag deze niet te nat staan. Verwijder alleen dode takken als de heester al in blad zit.


Japanese maple (Eng.) Érable du Japon (Frans) Fächer-Ahorn, Japanischer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts