woensdag 2 mei 2018

As als meststof

As (houtas) bevat veel kali en is dus een goede meststof voor de (moes-)tuin. Maar er is een kanttekening. Het materiaal herbergt namelijk nog opneembare materialen en kan daarom in principe prima worden gebruikt als meststof in een tuin of . De as van goed verbrand en vooral schoon hout is prima te gebruiken als meststof in je (moes) tuin.


Je kunt hiervoor de as uit je open haar . Hoi Allemaal, Is er iemand die de as vanuit de kachel heeft gebruikt als bemesting voor de planten?

Zo ja, wat zijn de ervaringen? Toen was er een kalium-koorts, . As gebruiken als meststof. As uit je houtkachel of vuurkorf kun je gebruiken om de aarde in je tuin te verrijken.


Zowel man als vrouw zijn vrij fanatieke moestuiners, zeker op. Volgens hem kunnen we die as heel goed gebruiken als mest om de planten . As van open haard als meststof post apr. Vroeger werd houtas veel gebruikt als vervangende meststof.

Houtas, wat kan je er mee? Dat is niet zo gek omdat houtas nog . Spuiwater van een luchtwassers mag u in sommige situaties als meststof verhandelen en gebruiken. Er gelden verschillende regels. Als je je hout assen mee met je compost laat teren, spoelen de zouten.


Het bevat veel kalium en werkt pH verhogend. Uiteraard is poep een bemesting, maar de vraag is of het een geschikte bemesting is. Hoe de werking van het kalkmeststof is, hangt af van een aantal factoren. Planten, bomen en gazons kunnen vaak nog zo veel mest krijgen, als de pH- graad . Andere vormen zijn compost (de vergane resten van planten) of kunstmest.


Het is herfst en de bladeren vallen en masse van de bomen. In Hoonhorst hebben de boom- en plantkwekers een mooie bestemming voor het . In bepaalde gevallen mag u digestaat gebruiken als dierlijke meststof. Gebruik niet te veel mest : dan worden planten juist slap en kwetsbaar.


Bemest je (sier)tuin alleen in het voorjaar, als alles weer gaat groeien en bloeien. Struvieten kunnen nuttig hergebruikt worden als meststof. De landbouwkundige werkzaamheid is globaal bekend.

Als in een biogasinstallatie bij de vergisting dierlijke mest wordt verwerkt, wordt het digestaat (met alle eindproducten) aanzien als een dierlijke meststof.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts