vrijdag 4 mei 2018

Gras herstellen na winter

Hoe je gazon herstellen na droogte. Het zonnige weer van dit jaar heeft iedereen deugd gedaan, behalve je gazon. De droogte haalt je plannen voor een top . Gazononderhoud voorjaar: bemesten - verticuteren - verluchten - herstellen. Na de barre wintermaanden volgt de lente en is het doorgaans tijd om ons gazon .

Hierdoor komt het gazon groen de winter door. Kan het gras eigenlijk nog wel herstellen en hoe kan ik het voorkomen? Als u na het bemesten gele plekken ziet ontstaan heeft dit vaak te . Met warme dagen,regenbuien en na een winterperiode krijgt het gazon behoorlijk wat te verduren.


Wat kunt u doen om het gele gras te herstellen : . Ook na het verticuteren in het voorjaar kan de gazon er beschadigd en. DCM Gazonstart zorgt voor een snel herstel van gazons na de winter en na het . Om het gazon te herstellen na het verticuteren kunt u de kale plekken doorzaaien.

Bij een lange winter en koud voorjaar zal de bodemtemperatuur niet zo snel . Na een lange droge zomer kunnen er kale plekken in je gazon ontstaan. Deze viltlaag bestaat uit afgestorven grasdeeltjes die na het maaien zijn. Je kunt het beste nét voor deze periodes gaan verticuteren omdat het gras zich dan goed kan herstellen.


Het gazon wordt op die manier voorbereid op de winter. De grasmat kan in het voorjaar wel een opknapbeurt gebruiken! Geef het gras lucht met de.


Na verloop van tijd kan in de graszoden een viltlaag ontstaan. De temperatuur en het tekort aan zonlicht zorgen ervoor dat het gras in de winter niet groeit. Kale plekken in je gazon kunnen ontstaan na de winter of na het verticuteren. Met Pokon Graszaad Herstel is je gazon supersnel weer egaal groen.


Na de winterperiode kunnen er gemakkelijk slijtplekken in het gazon . Na een koude winter is uw gras vaak niet meer zo mooi. Ga daarom in maart aan de slag met het herstel van uw gras. Snel en gemakkelijk kijgt . Na de afgelopen flink sneeuwrijke winter zijn de meeste gazonnetjes en grasveldjes er slecht aan toe. Nu lijkt het erger als het is, maar er is wel wat actie nodig .

Vooral na de winter vraagt uw grastapijt de nodige aandacht. Om de zuurtegraad te herstellen en mosgroei te voorkomen is het raadzaam te bekalken. Je gazon bemesten, betekent niet: vaker je gras maaien. Je moet gras verticuteren en besproeien maar natuurlijk ook bemesten en kalk strooien op het juiste moment.


Zo kan je gazon goed herstellen en blijft de bodem in topconditie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts