woensdag 23 mei 2018

Bomen voor natte grond

Liquidambar styraciflua - amberboom. Hoe plant ik een boom voor natte grond ? Voordat je bomen voor een natte grond gaat kopen en planten is het van belang om de juiste boom voor natte grond te kiezen. Gezocht een boom die tegen natte voeten kan.


Plant op heel vochtige grond Taxodium distichum of een varieteit daarvan.

Een goede, voedzame en vochthou- dende bodem is natuurlijk de droom van iedere tuinier. Hierop kunnen immers bijna alle ( boom )soorten groeien en de . Er zijn bij ons maar weinig bomen die in echt moerasachtige grond kunnen. Evenals bij de bomen is ook het sortiment heesters voor langdurig zeer natte. Voor meer info omtrent deze boom klik hier.


De blokamberboom is zeer. Tuinieren op natte grond kan best lastig zijn.

Toch is het mogelijk om een mooie border te realiseren met de juiste planten. Wil je een boomsoort of cultivar opzoeken aan de hand van de naam? Boomgrootte : Hoe groot mag de volwassen boom worden?


Wij zitten hier met nogal drassige grond , als het een paar dagen regent staat de tuin. Hey,achteraan de tuin is het nat. Ik ben op zoek naar middelgrote bomen (type Bolcatalpa) om daar te planten.


Fruitbomen in natte grond - Tuinadvies posts apr. Groenblijvende plantheester voor natte grond - Tuinadvies posts jul. NATTE GROND WELKE BOMEN EN STRUIKEN. Wij zijn op zoek naar een kleine boom voor vochtige grond. In de winter kan het waterpeil in onze woonwijk best hoog staan.


Welke (vorm) bomen met een max. Wij plantten het voorbije jaar zonder veel succes . Bomen voor zeer natte locaties. Dat zal heel moeilijk worden, want wil je een plantgat maken in deze zeer natte grond , dan staat er direct water in, maar alle gekweekte bomen worden in .

Grond mag niet te nat - te droog zijn, hier gaat het vaak fout, voornamelijk bij. Hoe kan ik zien of de grond te nat of te droog is? Zure veengrond , zuur zand of een natte standplaats, het zijn lastige omstandigheden voor veel bomen en struiken.


Appelbomen worden op natte grond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts