donderdag 31 mei 2018

Tulpenbollen binnenshuis

Niets is leuker dan met de kerst de lente in huis halen. Dit kun je bereiken door bollen binnenshuis op te kweken en te laten groeien. Dit is een beetje afhankelijk van het type bollen.


Als het gewone buitenbollen zijn , die NIET bedoelt zijn om binnen in bloei te brengen, dan moeten ze . Tulpen (Tulipa in het latijns) behoren tot de eenzaadlobbige plantenfamilie genoemd de Leliefamilie (Liliaceae).

Tulpen komen van oorsprong in het wild voor in . Kies dan voor rode Amarylissen of tulpen , blauwe Irissen of paarse. Ken jij ze al , de bollen die het goed doen als bol-op-pot in huis of als bloembol in de tuin? Binnenshuis bloeiende bollen zijn online beschikbaar bij Peter Nyssen. Gratis levering is mogelijk vanaf een bepaalde waarde.


Bol-op-pot is een term die niks meer betekent dan “ bollen in een pot”. Je kunt bollen in een bloembak of sierpot binnen en buiten in je tuin of .

Hoe te zorgen voor tulpenbollen binnenshuis. Breng de felle kleuren tulpen binnen om van te genieten. Zowel binnen als buiten staan bloembollen mooi. Zeker op een balkon zijn ze in pot ideaal.


De gebruiksmogelijkheden van bloembollen op pot zijn gevarieerd. Ze kunnen zowel binnens- als buitenshuis neergezet worden. Bloembollen zijn weer helemaal terug van weggeweest. Je kunt er lekker mee tuinieren, met als beloning een kleurrijke en fleurige tuin. We weten meestal wel dat je de uitgebloeide narcissen, tulpen en andere bolbloeiers.


Eenjarige zomerbloemen ontkiemen en sterven af binnen één jaar. Dan mogen de bollen naar binnen. Zet ze niet direct in het volle licht bij het raam en houd ze zover mogelijk van de verwarming vandaan. Wanneer u rustig afwacht, komen de bollen vanzelf. Vele aanbiedingen bij bol.


Tulpenbollen die een kleur als naam hebben, bijvoorbeeld gele tulpen, zijn vaak een verzameling van soorten tulpen in die kleur. Plant de tulpen binnen een.

Heerlijk is dat toch dat we zelf het voorjaar in huis kunnen halen. Bollen bewaren voor op het terras of in huis. Wil jij maandenlang genieten van bloeiende bollen ? Wij leggen je uit hoe wanneer je bloembollen kunt planten.


Door de bollen binnen in een pot te kweken, kun je de bloeitijd vervroegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts