woensdag 2 mei 2018

Gazon draineren

Bij de aanleg van ons gazon hebben wij geen drainage geplaatst. Met de vele regen van afgelopen jaren is ons gazon nu eerder een moeras. U vindt bij ons kamerplanten, tuinplanten, kerstbomen, . Baal jij ook altijd zo als je na een flinke regenbui de plassen water op je gazon of terras ziet staan? Er is gewoonweg teveel regen gevallen, waardoor de grond .

Plassen water op het gazon ? Hier vind je precies hoe je een te nat gazon kunt draineren kunt en nog veel meer andere tips voor het gazon. Water is, net als voor al het leven, onmisbaar voor het gazon. Veel problemen aan het gazon worden dan ook veroorzaakt door een tekort aan . De aanleg van een drainage zorgt er dan voor dat er opnieuw structuur en bodemleven in de bodem komt. Hetgeen de ontwatering fors zal verbeteren.


Het gazon ligt op zware klei en bovendien op het laagste punt van de.

In alle andere gevallen kunt u werken met een horizontale drainage. Heeft u last van een te natte bodem in uw tuin of staat er regelmatig water in uw kruipruimte? Een goed aangelegde drainagebuis helpt u. Wil je drainage aanleggen in de tuin en ben je opzoek naar geschikte drainage ? Dat geldt zowel voor de siertuin, de groentetuin of het gazon. Onze gronden bestaan uit gronddeeltjes met daartussen lucht.


Waar teveel water is ( verzadiging) . Zoals al eerder gemeld op deze site, voert de Tuinbranche Nederland de . Zeker na de bouw van een nieuwe woning is de omliggende tuin veelal zwaar belast door machines en bouwmaterialen. Is de bodem in je tuin, gazon of moestuin te nat dan moet je hem draineren om het overtollige water weg te krijgen. Win advies in bij een Horta specialist. Dan is een drainage aanleggen een zeer goede optie! Als u last heeft van een natte tuinbodem, gazon of staat de achtertuin of voortuin van . Tuin drainage maakt de tuin veel mooier en bruikbaarder waardoor ook je huis meer waard wordt.


Profiteer gratis van een bouwkundig ingenieur die aan JOUW. Hovenier Roel Zuidema verzorgt de professionele aanleg van drainage in jouw tuin.

Momenteel kan ik niet veel doen maar ik zou misschien de komende lente of zomer eens de tijd maken om een systeem van verticale drainage.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts