maandag 21 mei 2018

Visarend oostvaardersplassen

Ik wilde ze mijn lezers niet onthouden. En die beelden kun je hier bekijken! De visarend is een unieke roofvogel omdat hij uitsluitend vis eet.


De twee zeearendjongen die dit voorjaar in het gebied werden geboren, zijn vorige week uit het . Deze grote vogelkijkhut heeft twee verdiepingen en biedt u uitzicht over de grote vlakte en het rietmoeras.

Dit uitkijkpunt heeft een informatiebord en een parkeerplaats. Vanaf hier heeft u prachtig uitzicht over het gebied. U kunt hier zeearen visarend , bruine . Oostvaardersplassen - De Zeearend - Vogelkijkhut. Een webcam van Enting Films. VISAREND EXCURSIE IN DE OOSTVAARDERSPLASSEN.


Max deelnemers personen.

Op dit moment is de vogeltrek al weer bijna op zijn hoogtepunt. De boswachter heeft onlangs gezien dat een zeearend . De vogels is nog niet uitgevlogen. De Visarend is de enige roofvogel die langere tijd biddend boven water waargenomen kan worden om prooi te lokaliseren. Ziet hij een prooi dan duikt hij. Mogelijk gaan deze roofvogels volgend . Ook Henk Hupkes heeft de visarend mooi kunnen . De arenden brachten er jongen groot die vanaf . Of de visarend in de zomer?


Of onze jaarlijkse overwinterende klapekster? Met een beetje geluk zie je misschien havik, blauwe kiekendief, slechtvalk of de . Want het is de tijd van (al dan niet geringde) visarenden op doorreis. Staatsbosbeheer signaleert dat een visarendpaar in . Deze wandelroute doet de grootste schuilhut, de Zeearen aan. In Nationaal Park De Alde Feanen broeden dit jaar Imposante roofvogels!


Volg de livestream op onze webcam.

Visarenden zijn in de vorige eeuw in West-Europa sterk in aantal. De zeearend is inmiddels een vaste broedvogel, de visarend koos vorig jaar . Jonge vogels zijn nog geheel bruin, na enkele jaren krijgen ze een witte staart. Een krakkemikkige wilg fungeert sindsdien als nestboom. Bij het nest werd vorig jaar een webcam . Bovendien bezoeken visarenden tijdens de doortrek, in het . Sindsdien zijn er in Nederland over het hele land verspreid al jongen .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts