dinsdag 26 september 2017

Eikenprocessierups bestrijding

Hoe worden de rupsen op dit moment bestreden? Er zijn grofweg manieren om eikenprocessierupsen te bestrijden. De eerste is spuiten met gif. Eikenbomen met eikenprocessierupsen zijn te herkennen aan de specifieke nesten:. Indien gekozen wordt voor bestrijding van de rups met een biologisch.


Gelukkig zijn wij specialist op het gebied van eikenprocessierups bestrijding , zowel preventieve alsmede curatieve behandeling.

Vraag online een offerte aan. Met een simpele, milieuvriendelijke methode de eikenprocessierups onder de duim. Daar komt bij dat de biologische bestrijding niet alleen processierupsen . Is de eikenprocessierups eenmaal aanwezig in uw eikenboom dan kunt u kiezen tussen plukken of wegzuigen van de nesten. Het meest effectief is echter om . Bij de bestrijding van de eikenprocessierups (Epr) komen vaak rupsrestanten vrij. Deze bestaan uit rupsen, brandharen en spinselnesten.


Op deze pagina vindt u achtergrondinformatie over eikenprocessierups , het schadebeel het signaleren van de rupsen en vlinders en de bestrijding van . De provincie houdt zich van mei tot en met oktober bezig met het bestrijden van de eikenprocessierups.

De brandharen van de rups kunnen namelijk . De afgelopen week kregen wij veel meldingen over de eikenprocessierups. De rupsen kunnen zorgen voor jeuk, huiduitslag en geïrriteerde . De ChristenUnie heeft door middel van raadsvragen aandacht gevraagd voor de bestrijding van de. Komt u in contact met de microscopisch kleine, pijlvormige brandhaartjes . De gemeente Twenterand laat op veel plekken de eikenprocessierups preventief bestrijden.


Dit gebeurt door bomen te bespuiten met een biologisch middel. De eikenprocessierups komt al vele jaren voor in Winterswijk. De huidige weersomstandigheden zijn perfect voor deze rups.


Bestrijding eikenprocessierups. Het seizoen van de eikenprocessierups komt er weer aan. Vanaf dit voorjaar bestrijdt Circulus-Berkel de eikenprocessierups ook buiten de bebouwde kom. Vastgesteld is dat de koolmees graag eikenprocessierupsen en . Op een groot aantal eikenbomen in Zuid- en Midden-Nederland kan men in mei, juni en juli .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts