vrijdag 1 september 2017

Overwinteren wespen

Voor de veiligheid zet ik een masker op, zegt Johannis Vogelaar, die op het punt staat een wespennest te verwijderen. De enige wespen die de winter overleven, zijn jonge bevruchte . Het weer in de winter is ook een bepalende factor voor het aantal . Kunnen we dit zonder problemen zelf verwijderen of zitten hier nog wespen in die overwinteren en straks bij de eerste zonnestralen terug uit hun nest komen ? Pagina met alle informatie over wespen , wespennest de hoornaar en. Als het nest klaar is begint de nieuwe koningin na de winter met het stichten van een .

Studies uit Nieuw-Zeeland laten zien dat de Duitse wesp en in . In de nazomer produceert de koningin in een wespennest nieuwe . In Nederland zien we steeds meer wespen in de winter. Dit komt omdat de winters steeds zachter worden. Schakel Stefan Steenhuis in.


Wespachtigen (Vespoidea) zijn een superfamilie van. Dat is ook nodig omdat alleen koninginnen de winter overleven. Zodra het voorjaar aanbreekt, bouwen ze . Wespen bouwen ieder jaar een nieuw wespennest.

De anderen gaan in de herfst dood. Alleen de koningin overwintert. Voedsel, Werksters voeden zich met nectar en sap uit vruchten. Larven en koningin worden . Meestal zijn koninginnen de enige wespen die de winter overleven.


In het voorjaar - meestal midden of eind april - ontwaken de koninginnen uit hun winterslaap . De enige uit de kolonie die de winter overleeft is dus de bevruchte wesp. De bevruchte wesp zal een veilige plek opzoeken om te overwinteren en zal pas in de . En wat moet je doen als je last hebt van wespen ? Deze laten zich door meerdere mannetje bevruchten en overwinteren dan. Het is belangrijk om wespen en bijen van elkaar te onderscheiden. Jonge koninginnen overwinteren en worden in de lente weer actief. Een wespennest verwijderen in de winter is in principe een goed moment om dit te doen.


De wespen leven hoogstwaarschijnlijk niet meer in het nest. Anticimex helpt u wespen bestrijden en wespennesten verwijderen. Enkel de jonge koninginnen overwinteren en stichten in het voorjaar een nieuw nest in . Dat wil zeggen: goed voor de wespen.


Normaal overwinteren de jonge koninginnen en beginnen ze pas in het volgende jaar aan een eigen . Ik trek zojuist de vlizotrap open om iets op zolder te pakken, valt er ineens een wesp naar beneden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts