maandag 30 oktober 2017

Gele lis

De gele lis (Iris pseudacorus) is een plant uit de lissenfamilie (Iridaceae). Het is een 8–m hoge oeverplant van zoet, stilstaand of langzaam stromend water. Een opvallende oeverplant die we ook vaak in vijvers aantreffen is de Gele lis , Iris pseudacorus.


De rechtopstaande planten hebben lange smalle, zogenaamde. De gele Lis is een mooi bloeiende oeverplant welke zeer goed is in het verwijderen van nitraat.

Informatie over de toepassing van de Gele lis vindt u hier. Koop nu de Gele lis (Iris pseudacorus) v. De nederlandse naam is Gele lis , familie van de Iridaceae. Gele iris (Iris pseudacorus) moerasplant - nu eenvoudig online kopen bij Vijverexpress. De bladeren zijn groen en . Iris pseudacorus of gele lis is een bekende inheemse oeverplant die we langs sloten en andere watergangen kunnen aantreffen. Ideaal voor het tegen gaan van algen in uw vijver.


Op zoek naar Gele Lis (Iris Pseudacorus)?

Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels, waar we je graag verder helpen. Huisartsenpraktijk, Grachtweg LISSE. Gele lis staat op zonnige tot licht beschaduwde, stikstofrijke, natte, ± voedselrijke grond en in ondiep, ± voedselrijk, stilstaand of zwak stromen stikstofrijk zoet . Latijnse (wetenschappelijke) Naam, Iris pseudoacorus. Nederlandse Naam, Gele lis.


Gele lis komt bijna in geheel Europa voor en treffen we vooral aan langs waterkanten. Als siergewas in vijvers komt de plant ook meer en meer voor. Planttype: Vaste plant, Wortelstok.


Licht: zonnige plek, halfschaduw. Voedselrijkheid: niet te arme . Een veld met bloeiende gele lis in een natte duinvallei. Koi vijver plant gele lis koifilter plant gele lis , ideaal voor in koi filters haalt schadelijke nitraat uit het water . Deze plant is onbehaard en heeft een dikken, meest sterk vertakten wortelstok en een rechtopstaanden, samengedrukt cylindrischen, veelbloemigen stengel, . Je zult toch een Merovingische koning zijn. Ben je op weg met je leger, ligt er een rivier in de weg!


Een doorwaadbare plaats is . Dit keer de gele lis van dichtbij bekeken.

Het is een prachtige plant die altijd dicht aan de waterkant te vinden is. Je vind hem soms op de meest . De Gele Lis en Staatsbosbeheer organiseren een Voorjaarsfair op mei a. Wij zoeken voor deze fair ook nog standhouders. De gemeente heeft kavels in de aanbieding in de Gele Lis. Hieronder leest u meer over de ligging, de voorzieningen, de bouwregels en de prijzen van de Gele .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts