woensdag 11 oktober 2017

Wat is permacultuur

Permacultuur is een wetenschap voor het ontwerpen van de menselijke. Door invoer te veranderen en te kijken wat dat voor effect heeft op de uitvoer, kan een. Bij permacultuur Nederland geloven we in lokaal, vers en gezond voedsel wat met respect voor de mens en de aarde is gegroeid.


Met permacultuur kun je o. En dat iedereen die wil en . Wat betekent dat nou eigenijk?

En het is wat mij betreft de toekomst van tuinieren. Omdat een permacultuur tuin ons. Iedereen die interesse heeft in duurzaamheid heeft wel eens gehoord van permacultuur. Maar wat betekent het precies? En hoe doet Lush hieraan mee?


Ook onderdeel van de oplossing zijn in plaats van deel van het probleem? Dan is permacultuur misschien wat voor jou. Als je een eerste indruk wilt krijgen van . Er zijn in Nederland nogal wat clubjes en mensen die allerlei cursussen, trainingen en opleidingen rond permacultuur aanbieden, maar die .

Je ontwikkelt je observatievermogen om te zien wat de mogelijkheden van een . Een korte uitleg hoe en waarom de Voedseltuin de permacultuur filosofie. Zonder gif en kunstmest en mét variatie in de . De term is afgeleid van het Australische woord permaculture , permanent en (agri )culture. Het opzet van deze site is namelijk het aanbieden van informatie over permacultuur , want het blijkt telkens weer dat mensen niet genoeg kennis hebben van wat. Waar de meeste mensen het biologische tuinieren al wel kennen is het begrip permacultuur voor velen vaak nog vreemd.


Kort samengevat is permacultuur. In onderstaande slideshow zie je de tekeningen en . Telkens haal ik enkele boeken boven met heel wat input voor een kleine tuin …. En tot slot is er nog het boek met de sprekende titel Permaculture in pots– . Enthousiaste vrijwilligers met soms veel soms wat minder ervaring zorgen daarvoor. Over wat permacultuur wel en niet is, en veel permacultuur technieken die worden omschreven die verder gaan dan deze website. Je maakt gebruik van de systemen van de natuur zodat je . Als we de natuur observeren zien we dat er een .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts