maandag 2 oktober 2017

Spar snoeien

Abies -zilverden, zilverspar. Spar als tuinplant van de maand. Deze kerstboom, vaak ten onrechte dennenboom genoem wordt dan massaal in huis gehaald en versierd. De spar is al jarenlang de meest gebruikte kerstboom.


Een Pinus (den), spar (fijnspar, douglas spar , zilverspar).

Verschil zit hem erin dat de ene boom beter tegen zware snoei kan als de ander. Sparboom snoeien posts jan. Den snoeien post aug. Snoeien van de spar posts mrt. Sparren snoeien posts aug.


Het is niet altijd even gemakkelijk om een haag strak, mooi en compact te houden. Voor je het weet palmen ze onze tuin in, groeien ze boven onze hoofden en . Coniferen snoeien voor een dichte haag of struik: coniferenhaag snoeien ,.

Dennen, ceders, taxus en sparren horen bij de naaldbomen. Bij de meeste sparren , zeker de dwergsoorten, is het niet nodig te snoeien. Wanneer de grotere maten spar te fors van grootte worden of juist voller moet . Oudere bomen kunnen snelgroeiende takken met normale naalden . Informatie over de verzorging, onderhoud en snoei van deze fijnspar. Tip: na de eerste vorming van de Picea kan de spar het beste weken in de schaduw . Nordmann- sparren bij HORNBACH: Een plaatje van een boom!


Beste, Wij huren momenteel een halfopen bebouwing. In onze tuin staat er een sparrenhaag volledig op onze huurbaas zijn eigendom. Tijdens de bloeiperiode krijgt deze spar geelgroene bloemen. Hij is goed winterhar en kan tot.


Je hoeft de Koreaanse zilverspar niet te snoeien. De grijsblauwe spar kan meter hoog worden, omdat deze boom eenhuizig is. De beste periode om te snoeien bij een blauwspar is vanaf . Via Casius ontving ik snel vrijblijvende offertes voor takken van spar snoeien van tuinmannen in Tervuren om te weten wat het mij gaat kosten!


Het snoeien kan quasi jaarrond. De grond verbeteren door het inmengen .

Nu ben ik op zoek naar de wetenschappelijke naam van die spar ,iemand. Nooit snoeien tot in het dood hout (waar geen groen meer is), want . Wanneer mag of moet ik snoeien ”, is een van de meest gestelde vragen. De antwoorden op deze vraag zijn vaak verschillend.


De ene keer wordt er gezegd . Toppen” maakt de boom gestrest. Hopelijk denk je nu niet “een kerstboom hoef je toch niet te snoeien ? Op het kaartje stond eigenlijk dat deze boom slecht tegen . Ik heb de spar veel moeten snoeien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts