dinsdag 3 oktober 2017

Blaarkop koe

De blaarkop is van oorsprong een dubbeldoelkoe van het vlees-melktype. Tegenwoordig worden blaarkoppen ingekruist bij HF- koeien , die door het lang . Interesse in fokken met blaarkop ? Bekend om zijn krachtige beenwerk, goedgevormde harde klauwen, een goede uier en mooi eiwitgehalte in de melk? Vind blaarkop op Marktplaats.

Blaarkop , pronkjuweel in gouden rand. Voor iedereen een voordeel. Door hun rustige, sobere aard en het feit dat de koeien niet al te groot zijn, . Koe Menka werd afgelopen weekend in het zonnetje gezet.


Ooit dé koe die je zag in de Groningse weilanden en tussen Utrecht en Leiden, een . Dat is een heel bewuste keuze. En de markante Lakenvelders als parkkoeien bij . Herkomst: Provincie: Groningen Land: Nederland.

Toepassing: – Melkkoe – Vleeskoe. Veehouders van blaarkoppen en andere zeldzame runderrassen zijn opgelucht: dit jaar vallen hun bijzondere koeien niet onder de strenge . Het is een oer-Hollandse koe die vroeger massaal rond Leiden stond. Nu is de koe zeldzaam en zijn boerderijen . Verslaggever Jurre van den Berg bezocht een boer in Drenthe die met zijn blaarkoppen in zijn maag zit. Bekijk in deze special de zeldzame koeien die de dupe . Wij zijn acht veehouders in het Groene Hart van Zuid Holland met passie voor de.


Op onze boerderij zijn uitsluitend runderen van het blaarkopras aanwezig. Hun koeien worden dan geëxporteerd of geslacht. Dit geldt ook voor zeldzame koeienrassen zoals Groninger blaarkoppen en Lakenvelders.


Groninger blaarkop koe en Kalf kalf mtr hoog en mtr lang koe mtr hoog en mtr lang , grazend en kijkend ware grote modellen prijs € 1,- Ex. Huisdieren de noodklok: oer-Nederlandse koeienrassen als de lakenvelder en de blaarkop dreigen hierdoor te verdwijnen. Toch is er veel minder aandacht voor. Betonnen beeldengroep bestaande uit een boer op een trekker, twee koeien (een blaarkop en een lakenvelder) en een paar melkbussen.


Veehouder Cees Molenaar melkt zijn twaalf blaarkoppen voor de laatste. Het Jersey-ras staat garant voor romige melk .

De koeien stonden nog op stal, de melkrijder moest nog komen, . Boerderij Buitenverwachting, Hoogmade. Maak kennis met een zeldzaam typisch . Servies uit de serie Mijmerende Koe met mooie blaarkop koe. Wij bezorgen het platteland bij je thuis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts