woensdag 15 augustus 2018

Bemestingsadvies mais

De Commissie Bemesting Grasland en Voedergewassen is een initiatief van LTO -Nederland. Streeftoestand fosfaat gras en mais nu gebaseerd op de Fosfaat . Een geslaagde maisteelt begint met een optimale bemesting en grondbewerking. De uitdaging: binnen de huidige krappe normen mais.


Voor een optimale teelt moet men de bemesting afstemmen op de behoefte van het gewas. De bemestingsadviezen in dit hoofdstuk zijn gebaseerd op de .

Maïs moet goed bemest worden wil je er een goede opbrengst van af halen. Maar je moet ook verantwoord met je mineralen omgaan. Wil je maïs verbouwen dan sta je voor een aantal uitdagingen. Voor een juiste uitgangssituatie voor ons bemestingsadvies , adviseren wij de mest te laten . Hoe maïs bemesten… de laatste tijd leeft deze vraag meer en meer bij landbouwers. In het verleden stelde de bemesting van maïs weinig of . Overzicht van de kali adviesgift in de continuteelt van mais bij verschillende kalitoestanden van de grond.


Bekijk hiervoor het volledige bemestingsadvies op de pagina hiernaast.

Kuil- bodem- en mestanalyses geven het inzicht voor een optimale bemesting. Een perceel met een lage toestand zal . N-bemestingsrichtlijnen voor de voedergewassen maïs , voederbieten en GPS van triticale, wintertarwe en zomergerst weergegeven. Vlaanderen is open ruimte. Na gras is silomaïs het belangrijk- ste gewas voor de rundveehoude- rij. Ook het areaal korrelmaïs . Het Nutriënten Management Instituut (NMI) werkt samen met Wageningen Universiteit aan een nieuw bemestingsadvies voor kali op mais.


Uit de eerste resultaten blijkt dat het . Volgt er mais , dan is in het eerste jaar na scheuren alleen een N-rijenbemesting voldoende. Dit adviseert de Commissie Bemesting Grasland . Maïs heeft 3kg Kalium nodig per groeiseizoen en daarom is kuub runderdrijfmest als bemesting niet genoeg. Rijen bemesting in mais met een start meststof is veelal gewenst. De teelttechnisch beste oplossing is nog steeds een goed opneembare . Voor de bemesting van snijmais geldt er een kritisch K-gehalte. Dat is het gehalte waarboven de gewasgroei niet is geremd door kaligebrek.


Daarom mag de bemesting zeker niet achterblijven bij de potentiële prestatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts