vrijdag 17 augustus 2018

Vleesetende bekerplant

Een bekerplant is een vleesetende plant waarvan het blad of een deel daarvan een. Er zijn ongeveer tweehonderd soorten bekerplanten beschreven. Waarom vleesetende planten houden?


Ik heb vooral interesse in nogal aparte planten, met name orchideeën, maar de laatste jaren ook vleesetende planten. Vleesetende planten halen weinig tot geen voedsel uit de bodem, maar.

Ze zijn een sprekend voorbeeld . Kun je iets speciefieker zijn? Is het een vleesetende bekerplant ? Deze houd van een warm vochtig plekje niet in de volle zon. Lijkt het u zelf leuk om meer met vleeseters te doen?


Cephalotus follicularis – Australische bekerplant. Immers het “maagzuur” in de bekers van de bekerplanten en de . Omdat de bekerplant een levend product is, .

Volgens de onderzoekers is de overeenkomst tussen de maat van de bekerplanten en de lichaamslengte van boomspitsmuizen geen toeval. Dat is mogelijk, omdat ze insecten als voedingsbron . De bekerplanten zijn een val voor insecten en zelfs grotere dieren, zoals amfibiën en zoogdieren. Zoals de naam al doet vermoeden groeit deze plant in de vorm van een beker. Bekerplanten zijn echte vleeseters.


De enige vleesetende plant die dit zou kunnen is een bekerplant. Andere soorten lijken geen zoogdieren te eten. Uit tropische streken en kassen in botanische tuinen zijn vooral de grote bekerplanten (Nepenthes)bekend. In Nederland zijn er drie groepen vleesetende.


Vind vleesetende plant op Marktplaats. Hierbij bied ik deze mooie vleesetende bekerplant te koop aan. Voor iedereen een voordeel. Als kamerplant is deze plant heel gemakkelijk te verzorgen. Ylva Poelman beschrijft elke twee weken het technisch vernuft van de natuur.


Amerikaanse bekerplant (Sarracenia farnhamii) moerasplant. Vandaag: de vleesetende bekerplant. Deze exotische vleesetende plant kenmerkt zich door zijn bekervormige vallen om kleine insecten te vangen, en vervolgens te verteren.

Een ander soort bekerplant is de Nepenthes, ook wel tropische bekerplant. Het zelf opkweken van vleesetende planten is best lastig, de meeste soorten stellen eisen. Ik heb net een klein vleesetend plantje gekocht.


Ik had verwacht dat er een . Lees welke vleesetende planten er zijn en hoe je deze het beste. Uit de Verenigde Staten stammen vele soorten Sarrecenia bekerplanten , . Wetenschappers hebben op het eiland Borneo een bijzondere vleesetende bekerplant ontdekt, die zijn val op droge dagen tot wel acht uur uitschakelt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts