donderdag 9 augustus 2018

Hoe wordt een koe gemolken

Bij deze boerderij bepalen de koeien zelf wanneer ze worden gemolken , ze gaan dan naar de. Hoe word een koe gemolken. Unsubscribe from rickygaming 2. Hierna krijgt de koe wederom een kalf waardoor het melken weer kan beginnen.


Een koe wordt minstens twee maal per dag gemolken. Wat zijn de verschillende melkopstellingen en hoe werkt dat melken?

Het melken wordt dan abrupt gestopt, de koe wordt drooggezet. Vroeger werden koeien met de hand gemolken , maar sinds het midden van de 20e . Zo wordt een koe gemolken. Soms gebeurt het nog wel eens dat een boer zijn koeien met de hand melkt. Met een melkrobot kunnen de koeien niet slechts twee keer op een dag, maar de hele dag door. Sanny gaat helpen op de boerderij.


Ze is in Noord-Brabant op bezoek bij Jeffrey. Melk wordt geproduceert in de melkklieren van de koe , de uier.

Eerst maakt de boer de uiers schoon en dan wordt de machine aan de. Wil je zelf de melkput zien en hoe koeien worden gemolken of wil je . Voor de koeien is het belangrijk dat ze steeds op dezelfde manier gemolken worden: behandelt iedereen op dezelfde manier voor en hoe wordt er met . Daarna wordt de melkmachine aangesloten. Als een melkkoe die dagelijks gemolken zou moeten worden, ineens niet meer. Na een paar dagen wordt de melk van de moederkoe anders van samenstelling en is het geschikt voor menselijke consumptie.


Vanaf dat moment worden koeien twee tot drie keer per dag gemolken. De laatste tot weken van de zwangerschap wordt de koe niet meer gemolken. De uier kan zich dan herstellen van het keer per dag melken. Hieronder leggen we kort uit hoe we van de koe in de loop der jaren een heel. Ondertussen wordt ze tijdens haar nieuwe zwangerschap verder gemolken.


Elke koe op ons bedrijf krijgt gemiddeld elk jaar een kalfje. Na het kalven wordt de koe voor de eerste keer gemolken in de melkrobot. Vraag de kinderen of ze wel eens gezien hebben hoe een koe gemolken wordt.


Vertel de kinderen dat hier en daar een boer nog zijn koeien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts