maandag 20 augustus 2018

Muntplant planten

Er zijn wel meer dan soorten munt die je kunt planten. Munt houdt van vocht en nattigheid en heeft graag een alkalische gron rijk aan compost. Als je eens een muntplant hebt gekocht is de kans groot dat je nooit meer zonder munt zit!


Het is een vaste plant en volledig winterhar die . Munt wil graag een plek in de zon of halfschaduw, veel voeding en voldoende water.

In de zon groeien ze planten mooi compact en krijgen . Spring naar Munt planten - Kies het juiste moment voor het planten. Hoewel het een sterke plant is, . Ben je op zoek naar een gemakkelijk te kweken, heerlijk geurend en handig kruid voor in je tuin? Je houdt er muggen mee op afstand.


Je kunt munt binnen kweken of op een zonnig plekje in de tuin. Planttype: Kruiden, vaste plant. Verse muntthee is helemaal hip.

En dat terwijl munt een van de makkelijkste planten in de Makkelijke Moestuin is! Wil je buiten aan de slag gaan, maar kan je hierbij wel wat hulp gebruiken? Kruiden uit je eigen tuin, lekker en gezond toch?


Als je plannen hebt om een moestuin te beginnen. Munt doet het supergoed op Makkelijke Moestuinmix. Munt wordt vooral gebruikt in gerechten en voor het maken van thee. Munt (Mentha) is een geslacht van vaste planten uit de lipbloemenfamilie ( Lamiaceae).


Ze hebben sterk geurende stoffen (menthol) die gebruikt worden in. Pepermunt (Mentha × piperita) is een plant uit de lipbloemenfamilie. De Muntfamilie is erg uitgebrei Pepermunt, Marokkaanse en Turkse munt.


Mentha spicata (Groene Munt ) is een laag, kruipend en nogal woekerend plantje dat onmisbaar is in een geurende border. Subtiele mix tussen citroenverbena en munt met een frisse fruitige smaak. Veel gebruikt in de moderne keuken. Is de grond weer vochtig genoeg, dan loopt de plant weer uit.


Naast de klassieke muntplant , zijn er vele hybrides die naast munt ook smaken en geuren naar . Vind munt plant op Marktplaats.

Voor iedereen een voordeel. Munt of Mentha is een enorm veelzijdige vaste plant. Dit kruid wordt al eeuwenlang gebruikt in allerlei culturen en op allerlei manieren.


Heerlijk zoet van smaak en makkelijk te kweken. Het ene moment vertel je nog dat je muntplant dood gaat en het volgende moment heb je een muntkwekerij! Dankzij de waardevolle tips die ik . Munt is een vaste en winterharde plant. Hij krijgt graag regelmatig water en houdt van een zonnige standplaats. Ook in de halfschaduw doet munt het goed en . Deze muntplanten oftewel munt geeft mooie verse munt bladeren.


U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Witte munt niet! Veel soorten Munt kunnen gaan woekeren. Als u dat niet wilt, zet er dan een randje omheen of plant ze in een pot. Dan wel elk jaar de grond vernieuwen want .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts