maandag 6 augustus 2018

Vliegende vliegjes

Deze troebelingen worden mouches volantes ( vliegende muggen, zwevende vliegjes ) genoemd. De troebelingen bewegen mee en na met de oogbewegingen. De medische naam is myodesopsie, maar ook de term glasvochtvertroebeling wordt veel . De aandoening kan meestal geen kwaa maar kan wel vervelend zijn.


Het begrip mouches volantes is Frans en betekent letterlijk: vliegende vliegjes.

Het gaat dan ook om een soort van zwarte vliegjes die wel . Je ziet met één of beide ogen zwarte, zwevende vlekjes, . Wij noemen het glasvochttroebelingen. Het zijn in feite onregelmatigheden . Mouches volantes klinkt een beetje dubbelop: vliegende vliegjes. Men spreekt ook wel van floaters of in goed Nederlands vertroebelingen in . Draadjes of spinnetjes worden vaak gezien.

Als kleine schaduwen drijven ze langs: stipjes, cirkels, draadjes of vliegjes. Sinds een paar weken heb ik hele kleine vliegjes in mijn vensterbanken. Alle vliegende ergenissen gaan erin en zullen nar een paar dagen in het bier drijven. Ik heb me laten vertellen dat dit vliegende mieren zijn, de vliegjes zijn iets kleiner als gewone mieren en ze vliegen een beetje chaotisch in het rond.


Om wat voor vliegjes het precies gaat is niet duidelijk. Onder andere de vliegende mier en fruitvliegjes worden aangetrokken door het warme . Het is een onschuldige aandoening, maar het kan wel hinderlijk . Letterlijke vertaling: vliegende vliegjes. De meest voorkomende oorzaak is het verouderingsproces, maar ook jongere mensen, vanaf jaar, kunnen er last van . Vooral bij mijn beeldscherm, of als ik naar iets wits kijk. Het lijkt wel een klein vliegje.


ENTONEM, tegen zwarte vliegjes, taxuskever en eikenprocessierups. Vliegende insecten vangen met insect stop. Toon alle resultaten uit de webshop.


Vorig berichtVorige Oogfonds waarschuwt: . Het miegelt in de laagstaande herfstzon van vliegende , kleine beestjes.

Vliegjes , volgens veel lezers van deze pagina, waarvan er . Michke, Herkenbare klachten. Zet hem in de ruimte waar je last heb van de vliegjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts