donderdag 30 augustus 2018

Fsc keurmerk hout

Koop je hout met dit keurmerk , dan zit je goed! Actieplan voor een ideale wereld. Een eerlijke prijs betalen voor duurzaam hout. FSC is een keurmerk voor verantwoord bosbeheer.


Hout met een FSC -logo is geproduceerd volgens strenge regels voor bescherming van de natuur, legaliteit,.

Forest Stewardship Council ( FSC ) is een non-profitorganisatie met een. FSC - keurmerk , dat toegekend wordt aan hout , houtproducten en papier. Verantwoord wil zeggen dat rekening wordt gehouden met ecologische, . Een deel van ons assortiment hardhouten palen, liggers en planken (vlonderplanken) dragen het keurmerk. De FSC -raad stimuleert zo verantwoord bosbeheer.


Dat betekent dat er rekening is . Formica Group Gecertificeerd Hout , klik hier voor meer informatie. FSC -gecertificeerd hout kan hierdoor worden .

FSC betekent dat het bos van oorsprong onafhankelijk geïnspecteerd en geëvalueerd wordt volgens strikte eisen op vlak van milieu, sociale en economisch . FSC heeft hiertoe een standaard . Met FSC , het keurmerk voor duurzame bosbouwproducten, gaat het. Keurmerk FSC staat over het algemeen voor tropisch hardhout. FSC Mix x , waarbij x ligt tussen en 1. De beschikbaarheid van FSC - hout op de.


Nederlandse markt wordt geschat op. Belangrijke voorwaarde is uiteraard dat u kiest voor hout afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. Hout en afgeleide producten of andere . Bossen die op een goede manier beheerd worden krijgen een FSC certificaat. Het label is van toepassing op hout en afgeleide . Het hout dat afkomstig is uit een FSC - gecertificeerd bos is herkenbaar aan het FSC -label.


De woningcorporatie schrijft een tender uit waarbij er . FSC keurmerk verantwoord bosbeheer. Omdat lang niet overal de transparantie over de herkomst van hout gewaarborgd kan worden, trekt Greenpeace zicht terug uit het FSC. In Praxis kun je duurzaam hout herkennen aan het FSC - of het PEFC- keurmerk.

Zo weet je zeker dat dit hout uit een goed beheerd bos komt. Wat het keurmerk nu precies inhoudt, leest u hieronder. Hoeveel meer is echter sterk afhankelijk van de houtsoort én van de toepassing. Papier wordt gemaakt van hout : milieuvriendelijk en één van de weinige hernieuwbare . Om te waarborgen dat geen hout wordt verkocht dat is verkregen door roofbouw uit de derde.


Maar waarom is dit keurmerk eigenlijk van belang?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts