maandag 10 september 2018

Bijenvriendelijke planten

Hieronder een lijst met bijenvriendelijke planten en bloemen, struiken en kruiden die goed zijn voor bijen en insecten. Help de bijen - bijenvriendelijke planten zijn niet alleen belangrijk in het openbaar groen maar tevens in de particuliere tuin. Tal van éénjarigen, vaste planten, . Een typische bijenvriendelijke vegetatie die voorkomt op waterkeringsmuren.


Inheemse en bijenvriendelijke planten die gebruikt kunnen worden voor de . Start Bestuur WIB Ons nieuwsblad Agenda Fotoalbum Links Problemen?

Artikels in de pers Boeken Berichten Inhoud ledenbladen . Bijenvriendelijke planten. Kies de juiste (bijvriendelijke) planten. In deze brochure krijgen alle planten een score voor nectar en stuifmeel van 0. Wedstrijd bijenvriendelijke gemeente.


SELECTIE GOEDE BIJENPLANTEN - klik . Maar wist je dat de bijen het vooral ook heel moeilijk hebben doordat er te weinig planten staan in de tuin? Vooral in steden is er een groot tekort aan bloeiende . Veel middelen zijn dodelijk voor bijen en hommels en zijn indirect dus ook schadelijk voor onze voedselvoorziening.

Door bijenvriendelijke planten in de tuin te . Iedereen weet dat onze bijen het moeilijk hebben door een gebrek aan biodiversiteit in ons landschap. Toch kunnen we daar iets aan . Een lijst van bijenvriendelijke planten kunt u raadplegen op de Nederlandse site IMKERPEDIA. Een bijenvriendelijke tuin wordt gekenmerkt door een bewuste.


En natuurlijk zijn er vele andere bijenvriendelijke planten en struiken. Het is een taak van ieder van ons om hieraan te verhelpen door het aanplanten van bijenvriendelijke planten in eigen tuin, straat en buurt. Verwelkom de natuur in je tuin, maak plaats voor bijenvriendelijke planten en. De subsidie bedraagt van de totale aankoopprijs van de planten of zaden. Deze pin is ontdekt door Anne.


Ontdek (en bewaar!) je eigen pins op Pinterest. Ook op een terras of balkon kan je iets doen met bijenvriendelijke planten. Binnenkort laten de bijen zich weer zien.


Wat kan je doen om dit jaar veel bijen in de tuin te lokken? Lees hier welke planten bijen lekker vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts