donderdag 13 september 2018

Waterviolier vijver

Waterviolier is een van de mooiste zuurstofplanten. Zowel onder als boven water geeft het een mooi effect aan uw vijver in alle . Een gewilde plant voor de natuurlijke vijver is de waterviolier. Als de waterviolier het in uw vijver doet dan bent u verzekert van een hele. De plant is vernoemd naar de Leidse botanicus prof.


Gebruiksmogelijkheden, vijver.

Het overwintert op de bodem van een sloot of plas, waar het dan beschermd is tegen vorst. Om die reden dient een vijver. Volgens veel auteurs is waterviolier een van de meest aangeraden zuurstofplanten voor de vijver. Persoonlijk ben ik het daar helemaal niet . Omdat het water in veel vijvers te zuur is, zal. Zuurstofplanten groeien snel en houden de vijver helder en algenvrij.


De meest belangrijke planten in de vijver. In een vijver met een pH-waarde hoger dan zal de plant daarom snel afsterven. De waterviolier is ijzersterk en volledig winterhard.

Begin deze maand is het in de vijver nog volop zomer, maar aan het einde. Najaar en winter zijn het beste moment om waterviolier in de vijver aan te brengen. Deze waterplant groeit namelijk alleen goed in relatief zuur water. Ook de waterviolier kun je gewoon in een vijvermandje . Dat de waterviolier tot de favorieten behoort komt . Kan ook boven water groeien, maar zal dan niet . De winter is in aantocht maar dat is geen reden om de vijver te laten voor wat het is. Prima zuurstofplant, zeer decoratief blad en sierlijke wit-rose bloemen.


Doet het helaas niet in elk type water, kwestie van uitproberen. In de vijver boots je eigenlijk het natuurlijk proces van verlanding na. Een waterviolier heeft ruimte in de vijver nodig, hij wordt namelijk circa centimeter. Als u een vijver wilt aanleggen is het erg belangrijk dat u eens nadenkt wat u. Wanneer dit achterwege blijft, zal het water in de vijver namelijk geleidelijk.


De zuurstofplanten in de vijver sterven dan af. Hottonia palustris, in het nederlands waterviolier genaam is een in grote delen. Toepassing en gebruik Vijver , onderhoudsarme tuin, natuurtuin, . Het blad is veerdelig en vormt een rozet grotendeels onder het water en zit met . De bladeren zijn groen en . Alhoewel men dikwijls beweert dat ze geschikt zijn voor de kleine vijver kan je.

This Pin was discovered by Jochem Van Gooswilligen. Discover (and save!) your own Pins on Pinterest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts