woensdag 4 juli 2018

Bloeiende laurier

De bloemen bloeien echter enkel bij vrijstaande struiken die veel licht krijgen. Ge snoeide struiken bloeien zelden. De laurierkers heeft paarszwarte, circa cm . Na de bloei rijpen de besjes.


Als een struik veel gesnoeid wordt, zoals in het geval van een haag, verschijnen er meestal geen bloemen.

Laurus nobilis is beter bekend als laurier en doet zijn naam eer aan. In de zomer maakt deze plant . Prunus laurocerasus Rotundifolia is een minder bloeiende laurier. Veel wintergroene haagplanten hebben geen opvallende bloei en brengen . In het voorjaar bloeit de prunus laurocerasus caucasica, dan verschijnt er een mooie witte bloesem. Als de plant vroeg gesnoeid wordt moet u deze bloei echter.


Prunus lusitanica is een winterharde, groenblijvende heester met donkergroen glanzend blad.

De heester bloeit in mei met witte bloemen. Wanneer moet je laurier op stam snoeien en bemesten. De prunus laurocerasus of laurierkers is een geliefde haagplant, waarvan de bladeren wel zo aan het keukenkruid doen denken, dat deze haag in de . Deze uit Portugal stammende laurierhaag . Koop of Verkoop laurier op Marktplaats.


Witte bloemetjes aan rechtopstaande trossen contrasteren dan . Wij verzorgen de complete aanleg en het onderhoud van jouw laurierhaag. Ontdek hier hoe wij je helpen. Laurierhaag, snoeien, onderhouden of bemesten?


De beste laurier koopt u bij Budgetplant. Wij garanderen u de hoogste kwaliteit planten tegen de scherpste prijs! Voor de laagste prijs thuisbezorgd. Bloeien doet de laurier vanaf de late zomer.


Landen rond de Middellandse Zee zien deze laurier vanaf mei tot de herfst in bloei met stervormige bloemen die . Na die bloei verschijnen er zwarte bessen aan. Deze zijn giftig en dus helaas niet eetbaar.

Afbeelding bestaande uit struik, plantkunde, engels . Als u de struik in het voorjaar niet snoeit bloeit deze, in juni, met witte bloemen. Wilt u echter uw laurierkersen zien bloeien dan wacht u best met snoeien tot na mei. In het najaar zullen rode, later naar zwart verkleurende, kersachtige besjes . In onze streken bloeit een laurier maar zelden.


Bladeren : Lancetvormig, leerachtig blad dat eindigt in een puntje en de neiging heeft om . Zo zal de haag ieder jaar bloeien op de scheuten die tijdens het vorige groeiseizoen ontwikkelden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts