vrijdag 13 juli 2018

Mieren tussen tegels

Mieren bestrijden onder tegels doe je daarom aan de hand van deze tips. De bestrating van een terras of oprit kan verzakken doordat een mierenkolonie zich onder de tegels heeft genesteld. De mieren verwijderen het zand om een . Onder mijn oprit zit een of meerdere mierennesten.


Iedere dag weer zie ik op telkens dezelfde plek tussen de tegels een hoopje zand omhoog geduwd worden.

Niet op grootmoeders wijze, maar wel ecologisch verantwoord. Ik herinner me hoe mijn oma destijds de mieren tussen de tegels in de veranda te lijf ging met . Mieren storten zich op suiker, maar de bruine suiker gist in hun magen. Een ander huismiddeltje is het strooien van bakpoeder, de mieren nemen dit . In huis komen ze uit allerlei spleten en kieren, op het terras tussen de . Mieren kunnen ziekten overdragen en verzakkingen veroorzaken. Tussen de tegels om het huis vindt u hoopjes zand.


Ook bij deze manier van bestrijding dien je het koffiedik bij de ingang van mierennesten neer te leggen, vaak tussen tegels in.

Om erachter te komen waar de . Een overzicht van de soorten verharding en de kostprijs van soorten tegels en klinkers. In het voorjaar worden de mieren ijverig en gaan zij op zoek naar eten. Meestal zitten mieren in de tuin, vaak onder de tegels van je terras. Ook in het plafond (de ruimte tussen begane grond en 1e etage) kan zich . In het gazon en tussen tegels kunnen mieren lelijke hoopjes zand veroorzaken.


Als je mieren niet gaat bestrijden, kunnen de tegels in het terras verzakken. Ze zitten tussen de straatstenen, verplaatsen zand en je ziet tot je grote schrik ook. Doordat de mieren gangen bouwen onder je terras, verzakken de tegels.


Tijdens het graven van de gangen richting het nestje heeft de mier het zand tussen uw tegels vandaag gehaald en omhoog gebracht. Mieren zijn buitenshuis nuttige, hardwerkende dieren. Je mag het daarom alleen tussen tegels gebruiken, niet op open grond. Erger wordt het zodra er een heel leger mieren onder de terrastegels vlakbij de keukendeur het huis binnen komen.


Als het ongedierte een ware plaag wordt, . Heeft u last van mieren in huis, mieren in het gazon gras of mieren onder terras tegels ? Wij leveren snel en voordelig middelen tegen mieren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts