maandag 23 juli 2018

Rat of muis in huis

Er zijn maar drie soorten ratten en muizen die het meest voorkomen en de grootste. De kans dat u een levende rat ziet, is daarom erg klein. Ratten zijn nachtdieren, net als muizen.


De huismuis kun je het beste lokken met pindakaas, noten of zaden. Zwarte en bruine ratten verschillen nogal van elkaar. Muizen en ratten , die kleine beestjes die ongewild in je huis rondlopen en knagen aan je eten, keutels en urine achterlaten op plekken in je huis waar je alles .

Het gaat om de bruine rat (Rattus norvegicus), de zwarte rat (Rattus rattus) en de huismuis (Mus domesticus). Alle knaagdieren hebben het . Hebt u het vermoeden dat u ratten in huis , in de tuin of op zolder hebt,. Aangezien ratten aanzienlijk groter zijn dan muizen , zijn hun pootafdrukken ook veel . En gisteravond toen ik met jongste zoon in mijn armen naar boven wilde lopen struikelde ik bijna over. Stank in huis is regelmatig toe te wijden aan muizen of ratten in huis.


De stankoverlast kan omschreven worden als een penetrante geur die met name in. Bestrijden is noodzakelijk, maar wie betaalt de ongediertebestrijding en. Wat betreft ratten en muizen zijn er nogal eens vragen hoe men het verschil kan.

Hieronder wordt beschreven hoe u een zwarte rat of muis kunt herkennen. De Huismuis , die vaak in het huis wordt ontdekt, heeft een zwarte vacht op de borst . In Nederland komen zowel muizen als ratten voor in woningen. We hebben het dan voornamelijk over de huismuis , de bruine rat en de zwarte rat. Muizen knagen aan etensvoorraden, maar ook aan kabels en isolatiemateriaal.


Ze kunnen ziekten overbrengen en je huis vervuilen met uitwerpselen en urine. Een paar simpele maatregelen zijn meestal voldoende om muizen in huis te voorkomen. Het bestrijden, vangen, verjagen of doden van ratten en muizen is daarom zeer . Ongedierte als ratten en muizen zijn zeer schadelijk in huis.


Niet alleen de muizen kunnen deze ziektes in huis brengen, ook ratten in huis kunnen deze ziektes voortbrengen. Vindt u uitwerpselen en wilt . Bij lawaai achter wanden of boven plafonds kunnen we naast spitsmuizen, ook te maken hebben met huismuizen of ratten. Wanneer u muizen of ratten in huis heeft, is professionele bestrijding de enige remedie.


Wanneer ratten of muizen eenmaal uw huis of bedrijfspand zijn . Muizen zijn al eeuwenlang de meest voorkomende ongenode gasten in woonhuizen, bedrijfs- en andere gebouwen. Knaagdieren, wat muizen en ratten zijn, .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts