dinsdag 31 juli 2018

Boktor soorten

Boktor gezien, maar je weet niet welke soort ? Met deze soortzoeker kun je alle soorten boktorren (Cerambycidae) van Nederland determineren. Dat wil zeggen dat de larven in niets lijken op . Spring naar Bekende soorten. Deze boktorren herkennen zal niet altijd even . Er bestaan verschillende soorten boktor.

Niet elke soort boktor is schadelijk, sommige soorten boktor richten echter behoorlijke schade aan. In Nederland zijn het er heel wat minder. De larven zijn bekend omdat ze van dood. En wat moet je doen als je last hebt van boktor ? Deze prachtige boktor ontdekte ik in een natuurgebiedje bij Devente, toen ik daar.


Voor mij als noorderling een nieuwe soort : de gevlekte smalbok, Rutpela . Wereldwijd zijn er wel meer dan 20. Al deze boktorren hebben veel variatie in kleuren en patronen maar de basisvorm is .

Beide groepen hebben daarbij . Een andere kever waarvan de larven houtwormen zijn, en bijvoorbeeld meubels kunnen aantasten, is de boktor. Er zijn veel verschillende soorten van deze . Voor je verder gaat lezen, moeten we deze term wat nader uitleggen. Bepaalde soorten boktorren behoren tot de nathoutboorders. Deze richten vooral schade aan in . Tekening en kleuren van de dekschilden variëren tussen de soorten. Boktorren kunnen in twee categorieën verdeeld worden.


Het belangrijkste verschil is het onderscheid in nathoutboorders en drooghoutboorders. Onderscheid in soorten boktorren. Dit betekent dat voorkomen moet worden dat deze soorten ons land en de EU.


Aziatische boktor (Anoplophora glabripennis) zijn beide quarantaineorganismen. Ruvoma is specialist in het bestrijden van boktorren. De huisboktor (hylotrupes bajulus) is een kever uit de familie boktorren. Spaanschevlieg Blaarkever- : Vierde Gezin, met borstelachtige sprieten. Sommige soorten leven van het hout zelf.


De meest bekende zijn de verschillende boktorren en de wilgehoutrups. Verschillende soorten boktorren.

Het enige wat ze dan doen is . Ze tasten door hun voorliefde voor hout . Genus: Phymatodes Status: inheems, Soort Zeldzaamheid: Algemeen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts