maandag 30 juli 2018

Tulpenboom

Het blad heeft een typische vorm waarbij de bladtop . De tulpenboom is een snelgroeiende boom die in Nederland meter hoog kan worden. De stam is lichtgrijs tot grijs en krijgt bij ouder worden ondiepe groeven. Deze geslachtsnaam is Grieks en betekent . Het geslacht Liriodendron bestaant uit soorten en is ingedeeld bij de beverboomfamilie Magnoliaceae waartoe ook de .

Liriodendron tulipifera of tulpenboom is een forse boom met groot gelobd bla dat enigszins aan een gestileerde tulp doet denken. Een zuilvorminge boom, die je eigenlijk. Daarmee is dit het oudste exemplaar van deze soort op het . De bloemkleur is geelgroen en de bloeitijd is van ca.


Boom met mooie eigenaardige vierlobbige bladeren en tulpvormige groengele bloemen, 4-cm . Bloeiperiode: Juni - Juli. Het tulpvormige blad heeft een gele . Mooi ontwikkelde opgaande tulpenboom in een inmiddels verkavelde tuin.

De boom heeft een stamomtrek van circa meter en is met zijn totale hoogte van. Vorig jaar heb ik nogal drastisch mijn tulpenboom gesnoei alles boven de meter heb ik weggezaagd. Na het snoeien was ik nogal geschrokken van mijn . Hij kan daar meer dan m hoog worden.


Op latere leeftijd krijgt de tulpenboom groen of oranje . See what people are saying and join the conversation. Na de Vroege Vogels uitzending a. In de achtertuin van Cobetstraat staat een boom die – voorzover ik weet – ook de enige tulpenboom in onze wijk is. Tulpenboom - Fotograaf creatief.


Deze tulpenboom koopt u vertrouwd online bij tuinplantenwinkel. De sierwaarde zit hem in de speciale bladvorm, de tulpvormige . Het merendeel van deze uit Amerika . De Amerikaanse tulpenboom is in Nederland en België een exoot. De boom staat bekend om zijn bijzondere bladvorm waar de boom mede de . In ons land wordt de tulpenboom als sierboom aangeplant, niet alleen om zijn bloemen, maar vooral om zijn bijzonder gevormd blad dat in het najaar prachtig . Na het uitlopen van het blad bloeit de Liriodendron met tulpen, alleen zijn .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts