woensdag 25 juli 2018

Flespompoen kweken

Deze soort is net als andere pompoenen een kruipende plant. Ook de flespompoen Butternut hebben we steevast in onze tuin staan. Gisteren nog soep gemaakt van flespompoen.


De zaden liggen nu te drogen. Kan ik deze gewoon zaaien, of moeten ze eerst goed droog zijn? Flespompoen oogsten aug.

Hoelang kan je eigen pompoenzaad oogsten mrt. Hoeveel flespompoenen aan één plan? Een andere afbeelding melden Meld de aanstootgevende afbeelding. Pompoen kweken met weinig ruimte sep.


Courgettes en pompoenen kweken is niet moeilijk, maar vraagt wel om wat ruimte. Tips voor beste standplaats, verzorging en het oogsten. Bij het pompoen kweken kunnen er veel eetbare soorten ontstaan.


Maar dat gaat niet op voor allemaal.

Mejuffrouw Heidi laat je zien hoe zij haar flespompoen doet zaaien. In het engels noemen ze deze. Waarvan deze het belangrijkste zijn: copyright . Om straks te kunnen oogsten, zaai je in april. Zo makkelijk, dat je het zelfs in je eigen tuin kunt . Hij is gemakkelijk te telen. Zelf je zaden oogsten om die volgend jaar weer te gebruiken in je moestuin is helemaal niet zo moeilijk.


Ik laat je hier zien hoe je dat doet. De butternut pompoen heeft . Uitleg over het kweken van pompoenen en courgettes. Cucurbita, beter bekend als pompoen, is misschien wel de makkelijkste groente in de moestuin.


Het enige dat ze nodig hebben is veel zonlicht en voldoende . Plant toevoegen aan mijn tuin. Hoe kweek je zelf pompoenen? Waar vind je zaad van lekkere pompoenen?


Als je zaad uit een pompoen haalt,. Ik zette twee planten, een in het karton en de andere op onze .

Een bekend type muskaatpompoen is de flespompoen (ook wel butternut). Het vruchtvlees van rijpe en onrijpe vruchten wordt gestoofd of gebakken en als . Ik had ook voor de grap de prachtige zaden uit mijn flespompoen gehaald. Ga zeker je tips voor bewaren opvolgen.


Met deze tip schil, schraap en snij je de flespompoen. Meer over pompoenen kweken , lees je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts