woensdag 31 mei 2017

Antibioticaresistentie

Alle mensen dragen bacteriën bij zich. Van sommige bacteriën kunnen we ziek worden. Om weer te herstellen is soms antibiotica nodig.


Je kunt via verschillende routes in aanraking komen met antibioticaresistente bacteriën. Je kunt besmet worden door direct contact met dieren of via andere .

Hierin werd ook de aanpak ter voorkoming van verdere resistentie . Steeds vaker zijn bacteriën ongevoelig (resistent) voor antibiotica. Zo kunnen infecties levensgevaarlijk worden. De steeds toenemende antibiotica-resistentie van kwaadaardige bacteriën leidt tot allerlei problemen.


Zijn er nog voldoende mogelijkheden . De snelheid van de resistentietoename en de verspreiding van deze resistentie over meer en meer soorten bacteriën laten voorspellen dat men over goed 10 . Hierdoor krijgt het eigen afweersysteem de tijd om een . Antibiotica zijn medicijnen die bacteriën doden of remmen in hun groei.

De meeste bacteriën die mensen met zich meedragen, zijn nuttig voor ons. Resistentie tegen antibiotica wordt gezien als een van de belangrijkste bedreigingen van de volksgezondheid. Partijen zijn een ´Meerjarenagenda antibioticaresistentie in de zorg´ overeen gekomen met daarin heldere afspraken om de effecten van antibioticaresistentie.


Bacteriën kunnen ongevoelig worden . Een gezamenlijke aanpak tegen het ontstaan en verdere verspreiding van resistentie is hard . Het belang van internationale surveillance van antibioticaresistentie en antibioticagebruik 35. Niet alles is wat het lijkt: wie besmet wie met resistente bacteriën? Als bacteriën een infectie veroorzaken, kunnen mensen en dieren daar ziek van worden. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de Europese Unie vragen deze maand weer aandacht voor antibioticaresistentie.


GGD Amsterdam in strijd tegen de antibioticaresistentie. Dit noemt men antibioticaresistentie. Hoewel Nederland binnen Europa het minste aantal antibiotica verstrekt, blijft alertheid op de gevolgen van resistentie . We hebben Werelddierendag, Vader- en Moederdag, en zelf een heuse Dag van de Aarde.


We zijn gewend te leven in een wereld waarin het . De strijd tegen antibioticaresistentie en nieuwe wetgeving betreffende de voorwaarden voor het gebruik van diergeneesmiddelen. Informatiebrochure over het .

Met antibiotica kunnen dieren en mensen genezen van infectieziekten. Maar de bacteriën kunnen ook resistent worden. Jaarlijks sterven er in Europa zo'n 25. Lees meer over de gevolgen van .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts