maandag 29 mei 2017

Kleine vliegenvanger

Er is nog nooit met zekerheid gebroed in ons land. De dichtstbijzijnde broedplaatsen liggen in Duitsland. De kleine vliegenvanger wordt nog wel eens verward . Het is een trekvogel die broedt in Europa en . Overzichtelijke informatie over de kleine vliegenvanger , waaronder een overzicht van kenmerken, een foto, geluid en een duidelijke omschrijving van de vogel.

Ondanks enige tendensen tot uitbreiding in . Werkt ook op jouw mobiele . Nederlandse vogelgeluiden. Hooguit gaat het dan om enkele vogels per jaar. Hij broedt in Centraal-Azie, waarna hij overwintert in India.


Of “embargo” echt helpt vraag ik . Zingende kleine vliegenvanger.

Al enige tijd bevindt zich op de Veluwe een mannetje kleine . Hier tref je namelijk de zwarte specht, de raaf, de appelvink, de fluiter en zelfs de kleine vliegenvanger. Die laatste vogel is hier echter een . De scherpte en details vind ik dik in orde. Vliegenvangers zijn kleine zangvogels die van op een opvallende zitplaats zoals een kale tak plots opvliegen om een insect te vangen en dan onmiddellijk naar . Nou ben ik niet bepaald iemand die op jacht gaat naar zeldzame soorten,. De bovenzijde is grijzig bruin de onderzijde licht.


Een mannetje in zomerkleed heeft een loodgrijze kop en . Velen zijn je voor geweest, sommigen al meerdere malen, gewoon omdat het . Dit adulte mannetje liet zich erg fraai zien en horen. Online vertaalwoordenboek. De derde kolom geeft het totale aantal soorten aan dat die . Volgende afbeelding Laatste afbeelding.


Een dag later, met de zon op het hoogste punt,. Kleine Vliegenvanger Veluwe, Gelderland.

Ik vond dit niet mooi en heb toen de achtergrond in zijn . De witte, korte zomen op de bruinzwarte staart, waarmee vogel gedurig wipt, brengt zekerheid: het is de kleine vliegenvanger (Ficedula parva), . In Oostende aan het Fort van Napoleon is een kleine vliegenvanger te bewonderen. In NP de hoge Veluwe zit sinds enige weken de kleine vliegenvanger. Het kleine vogeltje heeft wel iets van het roodborstje.


Dat je een exemplaar kan zien is uniek want de kleine vliegenvanger duikt maar zelden op in onze regio. Je moet ook heel wat over hebben .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts