donderdag 11 mei 2017

Kappen boom

Ook zeer drastisch snoeien, zoals het verwijderen van de kroon uit een boom , valt onder kappen. Bovendien heeft u een vergunning nodig als u een houtwal, . U hebt een omgevingsvergunning nodig voor het kappen van een boom of andere houtopstanden. Het kan zijn dat u een omgevingsvergunning moet hebben als u een boom wilt kappen. Ook als u zeer drastisch wilt snoeien, hebt u soms deze vergunning .

Als u een of meer bomen wilt kappen , verplanten of flink snoeien, hebt u soms een omgevingsvergunning nodig van de gemeente. U heeft geen vergunning nodig als u een boom wilt kappen die binnen de bebouwde kom staat en de boom niet voorkomt op de kaart en lijst met waardevolle . De oude kapvergunning heet tegenwoordig omgevingsvergunning. Voor het kappen van bomen is soms wel en soms geen omgevingsvergunning vereist. In sommige gevallen heeft u een omgevingsvergunning nodig als u een boom wilt kappen. Wij doen boomverzorging samen met specialisten ook wel boomverzorgers genoemd.


Om een boom te kappen is altijd toestemming van de eigenaar nodig. Als een boom op de erfgrens staat geldt het burenrecht.

Als u een grote boom wilt omhakken of rooien, dan heeft u een vergunning nodig. Dit geldt ook voor stevig snoeien. Kleine bomen of struiken op uw eigen . Een groene omgeving draagt bij aan een gezonde leefomgeving. De gemeente Leeuwarden hecht daarom een groot belang aan het behoud van bomen. Wilt u grote bomen of struiken kappen of drastisch snoeien?


Dan heeft u daar bijna altijd een omgevingsvergunning voor nodig. Als u één of meerdere bomen (houtopstand of een bosje) wilt kappen , heeft u in sommige situaties een omgevingsvergunning nodig. Winter is het snoei- en kapseizoen bij uitstek. Wie bomen en struiken weg wil, doet het nu. Wie een boom omzaagt of hem zo ver insnoeit dat . Het rooien van bomen is niet altijd zomaar toegestaan.


U heeft een vergunning nodig als de boom op de bomenlijst staat of als dit is bepaald in. Dan kan het zijn dat u daarvoor een vergunning nodig heeft. Je hebt een grote berk in je achtertuin staan.


Het is jouw boom en jij wil de boom kappen.

Dat verschilt per gemeente. Bomen kappen , dat doen onze ervaren boomverzorgers. We geven je tips over wanneer een boom laten kappen , de kosten en de wetgeving . In beginsel is het verboden zonder omgevingsvergunning een boom of andere houtopstanden te kappen.


Wilt u zeker weten of het kappen van een boom vergunningplichtig is?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts