woensdag 17 mei 2017

Sussex kip

Een eeuw geleden waren ze een delicatesse. De oorspronkelijke kleuren zijn bruin, . De vogel heeft een rechthoekig lichaam, middellange . Alles over kippen vind je hier, huisvesting, voeding, verzorging, ziekten,. Deze uit engeland afkomstige kip is in het begin van de negentiende eeuw ontstaan.

De staart wordt laag gedragen, nauwelijks boven . Dit zijn rassen die zowel goed zijn voor eierproductie als voor hun vleesproductie. DE KIPPEN VAN MIJN MOEDER. Sussex kip mnd legt niet. Zover als mijn herinnering . Jonge sussex kippen net aan de leg. Heeft witte veren met een zwarte nek en staart.


Grote kippenrassen informatie.

Deze kippen zijn dan ongeveer weken oud en hebben alle benodigde entingen. Land van herkomst: Engeland. Uiterlijke kenmerken: Een middelzwaar hoen met gestrekte lichaamsbouw, enkele kam en rode oren. Je zult verrast zijn hoeveel mensen kippen houden – zij zullen familie,.


Kenmerken: Opvallend aan deze mooie kippen is hun lichte pootkleur. Bij de dubbeldoelrassen gaat het om zowel ei- als vleesproductie. Legkippen zijn kippen die speciaal gefokt worden voor het leggen van veel eieren. Selecteren samen en komen regelmatig bij elkaar om naar onze kippen te kijken en gezellig te babbelen. Voorafgaand aan de aanschaf van kippen is het goed om meer over deze.


De ideale kip voor op het erf laat zich gemakkelijk omschrijven, maar juist dat. Alsook hanen te verkrijgen van al deze rassen. Korte info bij het houden van kippen : Legkippen worden om veel verschillende redenen gehouden: . Dit kippenras wordt nagenoeg nooit broeds, broedt de eieren slecht uit en zorgt niet zo goed voor haar kroost.


Kies het juiste dier voor uw situatie: lees vóór het kopen eerst of de kip het huisdier is dat u zoekt. Tot slot kennen we nog de . Bij ons op De Dierencapel loopt een gezellig groepje kippen.

Ontdek hier wat je kan doen voor meer eieren bij jouw kippen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts