woensdag 31 mei 2017

Kwaliteit drinkwater

De drinkwaterkwaliteit in Nederland is dik in orde. Maar hoe zit het dan met al die stoffen – van giftige bestrijdingsmiddelen tot industriële lozingen en . Drinkwaterbedrijven meten de kwaliteit van het geleverde drinkwater. Het aantal metingen hangt af van de hoeveelheid drinkwater die zij dagelijks produceren . Water uit de kraan in Japan is veilig en smaakt goed.

Het drinkwater is zacht en bevat weinig mineralen. Het water van rivieren en ondergrondse bronnen dat . Maar in werkelijkheid hebben de drinkwaterbedrijven de grootste moeite om aan de minimum kwaliteitseisen te voldoen, kwaliteit drinkwater. Nergens ter wereld is de kwaliteit van het kraanwater zo hoog. Dagelijks verbruikt elke Nederlander ongeveer 1liter drinkwater. Water om te drinken, te koken, te douchen en te baden moet aan de normen voor drinkwater voldoen.


De waterleveranciers controleren de kwaliteit van het . Bronwater bevat geregeld een te hoge concentratie ziekmakende stoffen, zoals ammonium, nitraat, nitriet of kiemen (E. coli).

Waterkwaliteit is de deugdelijkheid van het oppervlaktewater en grondwater. Deze verschilt op verschillende plekken, tijdstippen en dieptes. Wij controleren elke dag de waterkwaliteit.


Zo weten we zeker dat de kwaliteit van uw drinkwater altijd hoog is. Wilt u weten wat de kwaliteit en hardheid van uw drinkwater is? We willen u graag inzicht geven in de kwaliteit van ons drinkwater. Het schrijft ook voor hoe we de kwaliteit van drinkwater moeten . Het door de waterbedrijven geleverd drinkwater is over het algemeen van een goede tot zeer goede kwaliteit.


Toch kan het drinkwater in . Daarin staat welke stoffen in welke mate in het water mogen voorkomen. De kwaliteit van verwarmd drinkwater kan veranderen als het door een boiler of geiser heeft . Het besluit schrijft ook voor hoe we de kwaliteit van drinkwater moeten controleren. Nochtans is het water dat Vivaqua levert van uitstekende kwaliteit. Het beantwoordt aan alle nomen die zijn vastgelegd in de Europese richtlijn . Vragen over de waterkwaliteit van uw drinkwater ? Hier vindt u de meest gestelde vragen én de antwoorden daarop.


Ook wordt er toezicht gehouden op de kwaliteit van de bronnen voor de productie van ons drinkwater.

Het Rijk en decentrale overheden zijn .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts