dinsdag 23 mei 2017

Snoeien moerbeiboom

Je kunt wel de grootte van de boom in toom houden door flink te snoeien in de winter. De moerbeiboom heeft grote bladeren met een mooie vorm. Lees hier alle tips over het snoeien en onderhoud van uw dakboom.


Ik ben niet zo voor het gebruik van allerhande exoten maar bij het geslacht Morus of moerbei wil ik toch even een uitzondering maken. Zwarte moerbei bloedt kleine witte larven en witte.

Snoei moerbei posts dec. Wanneer snoeien posts sep. Zij kunnen meer dan 5jaar oud worden. Moerbeien zijn prachtige bomen. De Romeinen hebben voor de verspreiding van de moerbei in Europa gezorgd.


Bomen met een dakvorm zijn prachtig, maar niet helemaal door de natuur zelf verzonnen. Je kan de moerbei best na het uitlopen snoeien.

Dus als het blad eraan zit. Hoe kan ik de Witte moerbei snoeien ? Als u deze boom wilt snoeien , dan doet u dat het best vanaf begin winter tot midden winter. Een moerbei boom kun je het beste snoeien in de winter. De zwarte moerbei (Morus nigra) is een plant uit de moerbeifamilie (Moraceae).


Daarom kun je dit soort het beste snoeien in het voorjaar na de vorstperiode. Een dakplataan of moerbei groeit sneller dicht dan bijvoorbeeld. Wacht met het snoeien van de moerbei tot na de winter.


Foto: Deze prachtige oude witte moerbeiboom groeit in de tuinen van. Een boomspecialist bekijkt vandaag wat er met de zwarte moerbei moet gebeuren. De tak repareren lijkt geen optie en dus ligt snoeien voor de . Morus alba Fruitless) vormt een brede kroon met schuin afstaande takken.


In de snoeisessie van Velt vertelde men dat je de moerbei niet veel hoeft te snoeien , hij deed een . Deze boom is makkelijk te snoeien door zijn dakvorm en kan maximaal meter hoog worden. De vruchten lijken qua uiterlijk zeer veel op bramen. Bestuiving: zelfbestuivend.

Het hout van de zwarte moerbei is gegeerd bij meubelmakers en wordt. Heb jij een soortgelijke klus? Plaats hem dan op Werkspot. Jaarlijkse snoeien voor een moerbeiboom.


Daarom is de struik ook geschikt voor een wat kleinere tuin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts