vrijdag 26 mei 2017

Zwarte harige rups

De rups van de donsvlinder (foto: Henk Bosma). Het determineren van rupsen is over het algemeen erg lastig, zeker wanneer het rupsen betreft die. De soort overwintert als jonge rups.


Net zoals bij de dagvlinders zijn er ook bij de nachtvlinders tal van soorten, kleuren en groottes. Toch springt één nachtvlinderfamilie boven alle andere vlinders .

Opvallend zijn de witte tekening op de zijkant van de rups en twee rode . De ondervleugels zijn rood met blauwzwarte stippen. Het is alweer een tijdje geleden dat ik nog een keertje online kwam. Maar hier ben ik weer, en ik heb alweer een vraag.


Download rechtenvrije Close-up van video van mooie gele en zwarte harige rups op witte geïsoleerde. De harige rups van de bastaardsatijnvlinder. Aan de kust blijkt een nachtvlinder niet eens zo heel zeldzaade bastaardsatijnvlinder is zijn . Zwart , wit en oranje behaard .

Wanneer de rups zich kromt, valt de zwarte kleur tussen de segmenten op. Ziek van de harige eikeprocessierups. De brandharen (± 70per rups ) dringen met hun weerhaakjes gemakkelijk in de hui ogen en . Prachtige zwart -witte harige rups die op de rand van betonnen randje kruipt - video. De prachtige rups van de meriansborstel (Bron: Kars Veling)In oktober. Dat is ook een harige rups , maar oranjebruin van kleur en zonder die . Atalanta, Nummervlinder of Admiraalsvlinder (Vanessa atalanta), rups.


Apoda limacodes stippelmot (rupsen) Yponomeuta sp. RUPS , HARlGE- 1rups , harige - 181rups ,. Al jaar wonen we in het zuiden van Frankrijk en van in het begin werd ik gewaarschuw tijdens ritten met de paarden, om de nesten van de . De zwartharige berenrups fpint, tot bevordering van hare gedaantewisseling, niet enkel, in eenen hoek, een ruim weeffel rondom zich, waar zij alle hare . Over het algemeen treft U eerder de rups aan dan de vlinder zelf. Onder de streep zijn er zwarte stippen met een wit puntje in het midden. Welke vlinder komt er uit een roodbruine, harige rups ? Behaarde rups , rode ruglijnen en wratjes, irriterende haren, winternesten in takken.


Harige rupsen in plakkaten of nesten op de stam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts