woensdag 24 mei 2017

Basilicum plant onderhoud

Het verzorgen van een basilicumplant vergt veel aandacht en liefde. Je moet hem dagelijks water geven en dat doe je het beste van onderaf. Een basilicumplant verzorgen niet zo heel moeilijk, het is een makkelijke plant.


Wel zijn er wat punten waar je op moet letten. Ik ben gek op verse kruiden, met name basilicum , dus ik koop regelmatig potjes. Hoe oogst je deze basilicum.

Basilicumplantjes uit de supermarkt zijn zo gekweekt dat ze niet erg lang meegaan. Je koopt geen echte basilicumplant , maar eigenlijk een . Basilicum is een uitgesproken Italiaans keukenkrui met een kruidige smaak en een zoet aroma. Als je deze plant binnen zet, zou hij kunnen overwinteren. Kan dit niet, giet dan het water op de aarde en niet over de gehele plant.


Heb je een supermarkt basilicum gekocht, dan wil je daar graag zo lang mogelijk van genieten. Misschien heb je al gelezen in mijn blog over . De bladeren van de basilicumplant mogen niet nat worden. Wil je dus echt je eigen Basilicum plant , dan zal je die moeten zaaien of een.

Dit is een sterk plantje wat weinig onderhoud nodig heeft. Knip dan de helft van de basilicumstengels uit de plant en zet ze in een glas water. Wacht tot ze wortels krijgen en plant deze stekken dan uit in een ruime pot. Basilicum of Ocimum basilicum is een veel gebruikt keukenkruid dat smaak geeft aan vele lekkere gerechten.


Hebben die nog een functie of moet ik nu mijn basilicum wegdoen? Het afknippen van de bloemen heeft als voordeel, dat de plant zijn . Niets leuker dan een potje verse basilicum. Als de wortels van een plant niet genoeg plaats en aarde hebben, dan leeft de plant alleen op . Plant basilicum op een beschutte plek in de volle zon, in vochtige, vruchtbare grond.


Verwijder de bloemen, als basilicum bloeit gaat de smaak achteruit. Onderhoud bij een verticale tuin: Om de groene wand het hele jaar door mooi te houden spreekt het van zelf dat er net zoals bij alle kamerplanten geregeld wel . Echt basilicum boompje nu kopen bij BALDUR- Nederland! Behalve het wieden van onkrui moet je de planten geregeld. Basilicum wordt niet voor niets koningskruid genoem ze is een heerlijke. Rode basilicum is een andere variant met dezelfde kweekwijze.


Nu is het tijd om de basilicumzaadjes in de grond te stoppen. Wanneer plant of zaai ik welke groenten in de moestuin?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts